Uitzonderlijke omstandigheden nopen tot uitzonderlijke maatregelen. Draag zorg voor de meest kwetsbaren en jezelf door de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, en blijf thuis als je ziek bent. Samen gaan we de strijd verder aan!

Wat kan jij doen? Wel…

Je kan volgende maatregelen toepassen, om je persoonlijke hygiëne te verbeteren:

1. Blijf thuis als je ziek bent.

2. Was regelmatig je handen.

3. Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak.

4. Geen zakdoek? Hoest of nies in je elleboogholte.

Vertraag de verspreiding van het virus met volgende tips:

1. Vermijd om handen te geven, te kussen of te knuffelen als je iemand begroet.

2. Wees aandachtig voor risicogroepen (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, personen met een verzwakt immuunsysteem, …).

3. Kinderen worden niet ernstig ziek van het coronavirus, maar kunnen het wel makkelijk verspreiden. Contact tussen kinderen en ouderen is dus af te raden.

4. Probeer afstand te houden op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen.

5. Vermijd contact met mensen die zichtbaar ziek zijn of hou voldoende afstand.

 

CD&V heeft sinds kort de nieuwe slogan #dichtbijjou, deze slogan zullen we de komende tijd toch net iets minder fysiek moeten invullen. Gelukkig kunnen we nog steeds dicht bij iedereen staan door de initiatieven die we hieronder graag wat verder uiteen zetten.

Dendermonde Solidair:

CD&V Dendermonde zet mee zijn schouders onder de vele initiatieven die binnenstromen op de facebookpagina Dendermonde Solidair. Hier vind je talloze initiatieven die stadsgenoten ondernemen om de zwaksten en meest getroffen stadsgenoten te ondersteunen. Een van die initiatieven heet ‘Help je buur’. De beste hulp is meestal diegene die het dichtste bij is.  Daarom is het goed om te kunnen rekenen op je buren.

Print en knip het kaartje onderaan de pagina uit en steek ze bij je buren in de bus.  Misschien kunnen ze de komende weken je hulp wel gebruiken.  Of omgekeerd.

Wees lief, schrijf een brief!

De zorgsector wordt momenteel heel erg getroffen door het coronavirus. De huidige maatregelen rond infectiepreventie zorgen ervoor dat bewoners van zorgcentra nauwelijks bezoekjes zullen krijgen en dit al zeker tot het einde van de paasvakantie. Sociaal contact is voor de bewoners een enorm belangrijk deel van hun dag. Daarom onze oproep: wees lief, schrijf een brief!

Schrijf een brief naar een van onze woonzorgcentra, ook al ken je de bewoners niet persoonlijk. Ben je liever wat creatiever? Misschien maak je graag een tekening of schrijf je graag een gedicht? Alles dat op papier tot bij bewoners kan komen, is welkom.

Vele bewoners krijgen zeer graag post en tekeningen van kinderen. Bewoners die het nog kunnen, zullen ook zeker een antwoord schrijven.  Wil je dat, schrijf dan zeker je naam en adres op jouw briefje of tekening. Onze kinderen zijn de komende 5 weken thuis … een ideale tip om het nuttige aan het aangename te koppelen. Samen kunnen wij, ook op afstand, zorgen voor een mooi moment in de dag van onze bewoners.

Waarheen met jouw brieven en tekeningen?

  • Woonzorgcentrum Mariatroon: Zuidlaan 24 9200 Dendermonde
  • Sint Antonius: Rootjensweg 77 9200 Dendermonde
  • Kasteelhof: Steenweg van Aalst 110 9200 Dendermonde
  • Aymonshof: Gentsesteenweg 3 9200 Dendermonde
  • Sint Vincentius: Rosstraat 66 9200 Dendermonde
  • Hof Ter Boonwijk: Gasthuisstraat 136 9200 Dendermonde

Woon- en zorgcentra zijn ook op zoek naar laptops en tablets om digitale communicatie mogelijk te maken.  Kan je hiermee helpen, neem dan zeker ook contact op met hen!

Nuttige linken:

https://www.info-coronavirus.be/nl/ voor alle info en vragen over het coronavirus en de getroffen maatregelen door de overheid.

https://www.dendermonde.be/coronavirus voor alle informatie met betrekking tot corona en de maatregelen die de stad heeft getroffen. Ga zeker ook eens langs op de pagina waar je alle info kan terugvinden van onze lokale horeca die zorgt voor heerlijke afhaalmaaltijden of deze zelfs levert aan huis!

https://www.facebook.com/groups/801003210309626/ de facebook-pagina van Dendermonde Solidair.

https://www.vlaanderenvrijwilligt.be/vlaanderen-helpt/ waar je jezelf kan aanmelden voor een gratis vrijwilligersverzekering.