“Dendermonde Duimt” voor de studerende jeugd

 

In juni is het weer zover. Van onze Dendermondse kleuters, lagere schoolkinderen, middelbare scholieren, tot onze jongvolwassenen in het hoger onderwijs: allemaal zullen ze testjes, proeven of examens afleggen.

 

Terwijl het buiten steeds beter weer wordt, zal onze jeugd dus hard moeten werken. En wij zullen even hard voor hen duimen. Daarom gaat Vrouw & Maatschappij en JONGCD&V Dendermonde de baan op met raamaffiches waarop onze duim te zien is. Door de komende week de raamaffiches in het straatbeeld te laten verschijnen onder het motto ‘Dendermonde Duimt!’ zal op die manier overal in Dendermonde te zien zijn dat wij in onze jeugd geloven. Op het startmoment van onze affiche-campagne zal ook een gezonde versnapering (zakjes studentenhaver) voor de studerende jeugd uitgedeeld worden.

 

Vrouw & Maatschappij en JONGCD&V vragen tegelijkertijd ook aandacht voor enkele tips die het studeren vergemakkelijken:

 

- Studeren lukt het best in een rustige omgeving: vervang het claxonneren naar de favoriete buurvrouw of buurman misschien door even te zwaaien

- Verwennen werkt altijd! Trakteer de student op een gezond tussendoortje, zoals een smoothie, wat fruitsla… je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn, hier telt vooral het gebaar!

- Positieve aandacht doet wonderen: ‘Over wat gaat het?’, ‘Jij houdt echt goed vol’, ‘Je bent heel toegewijd aan het werken’,…

- Tijdens de blok geldt een absoluut verbod op horrorverhalen uit de eigen studietijd!

- Motiveren doet beter studeren: hang deze raamaffiche op een goed zichtbare plaats of hang een ‘succes!’-post-it aan de beker fruitsla die je gaat brengen.

- Toon begrip, zelfs al gaat het eens wat minder. De inzet is even belangrijk als de resultaten. Uit een tegenvallend resultaat kan een student ook veel leren.

- Praat ten slotte ook eens over koetje en kalfjes. Het moet niet altijd over de examens gaan!”