Zaterdag 24 februari heeft het talrijk opgekomen CD&V-bestuur burgemeester Piet Buyse unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. Onder luid applaus nam Piet Buyse de leiding van de CD&V-lijst op zich. Het partijbestuur loofde de resultaten, de gedrevenheid en de stijl van de burgemeester, die in oktober aan de kiezer een nieuw mandaat vraagt.

Piet Buyse: "Ik ben trots dat ik opnieuw de CD&V-lijst mag aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Trots omwille van het volle vertrouwen dat ik van ons partijbestuur gekregen heb. Dat geeft een boost om mij verder 100% in te zetten voor onze stad en de meer dan 45.000 inwoners."

De burgemeester krijgt in de campagne de steun van de huidige mandatarissen en militanten. Zij staan klaar om het christendemocratisch bestuur van de stad voort te zetten. CD&V kiest echter niet alleen voor continuïteit, maar trekt ook de kaart van de vernieuwing en verjonging. Stilstaan is achteruitgaan, dus stelt de partij samen met de lijsttrekker een eerste groep van 8 nieuwe en gedreven gezichten voor.

• Valens Izere (21), student met vluchtelingenachtergrond en lid van de jeugdraad.
• Nicholas Van Beveren (28), Vlaams ambtenaar, sociaal geweten en holebi-vertegenwoordiger.
• Jurgen Goossens (29), docent en onderzoeker aan Ugent, topkandidaat voor de provincie.
• Els De Wael (32), onthaal en communicatie van sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen.
• Ellen Cassimon (34), leerkracht en coördinator gelijke onderwijskansen.
• Pascal Putteman (35), directielid Oscar Romerocollege en muzikale duizendpoot.
• Luc Van Mol (49), dagbladhandelaar, jeugdcoördinator KAVD-voetbal.
• Dina Verhavert (54), lid van de gemeenteraad en ocmw-raad, volgt SP.a niet in het nieuwe groene kartel.

Deze mix van jeugdig enthousiasme en politieke maturiteit wordt de komende maanden nog verder uitgebreid, zodat CD&V met een sterke en evenwichtige ploeg naar de kiezer trekt. 

Piet Buyse: "CD&V blijkt eens te meer een wervende kracht in Dendermonde, met nieuwe en talentrijke kandidaten die zich stuk voor stuk willen inzetten voor de stad. Zij hebben frisse plannen en ideeën, maar zijn geen dromers. Zij willen hun inzet vertalen in een politiek mandaat, in een concreet engagement voor alle Dendermondenaren."