Dendermonde is een stad met een zeer rijk verleden en dat zetten we graag in de kijker. En zo herdenken we in 2018 Franz Courtens met een unieke overzichtstentoonstelling, waarbij enkel werken uit privé-bezit getoond worden in een unieke setting. Voor het eerst werd ook een apart kinderprogramma ontwikkeld voor deze tentoonstelling, die ondertussen reeds door vele gezinnen werd getest en goedgekeurd.

En met Courtens en de landschapskunst als inspiratiebron hebben we een veel groter en breder stadsproject ontwikkeld waarin iedereen, Dendermondenaar of bezoeker, jong en oud, … zijn gading kan vinden. De twee meest in het oog springende nevenprojecten, zijn Dolers, waarbij 18 internationale landartkunstenaars de natuur van onze stad hebben omgevormd tot kunstwerkt. Met het project Kaleidoscope gebruiken we de muren van onze stad als schildersdoek. 5 grote en 20 kleinere muurschilderingen laten de bezoekers onze stad op een nieuwe manier ontdekken.

Schepen Lien Verwaeren: “Met dit project tonen we Dendermonde als een jonge en dynamische stad en dat wordt duidelijke gesmaakt! Als het van mij afhangt, smaakt dit alvast naar meer.”